Akoestiek

De I-Wood® producten behoren tot de meest geluidsabsorberende!

Het minimaliseren van geluid in zowel woningen als op de werkvloer is van groot belang voor ons binnenklimaat. Als de ruimte-akoestiek niet optimaal is, wordt de spraakverstaanbaarheid belemmerd, wordt muziek als onduidelijk ervaren en wordt een groot deel van de geluiden in de ruimte als ruis ervaren. Dit heeft uiteraard gevolgen voor uw comfort en uw welzijn. Daarom is het belangrijk om te letten op een goede ruimte-akoestiek.
De minimalistische stijl van vandaag met grote, open ruimtes, hoge plafonds en harde oppervlakken speelt een belangrijke rol in het decor. Voor velen betekent dit een ervaring van slechtere akoestiek en galm, waarbij de geluidsgolven heen en weer kaatsen.

Met onze I-Wood® akoestische panelen wordt dit probleem verholpen – we combineren design, akoestiek en duurzaamheid in één en hetzelfde product, dat ook nog eens snel en eenvoudig te installeren is.

Wood-Lines - Showroom

Nagalmtijd


Een gestoorde akoestiek is vaak een grote overlast voor de mensen in een ruimte. De optimale nagalm voor geluid in een ruimte is 0,6 seconde. Een korte nagalm voorkomt dat het geluid heen en weer wordt geslingerd en geeft de ervaring dat het geluid alleen uit de geluidsbron komt. De nagalmtijd is ca. 0,5 seconden en dus beter dan aanbevolen.
Geluidsdemping van een ruimte vindt plaats via materiaalkeuze en interieurinrichting, waaronder: meubels, gordijnen en dergelijke. Desondanks ondervinden velen nog steeds grote geluidsoverlast in moderne ruimtes. Een vuistregel is dat het geluidsabsorberende materiaal in een ruimte moet overeenkomen met 25-35% van het vloeroppervlak van de ruimte.

Audiorapporten


Onze I-Wood® producten worden ondersteund door geaccrediteerde audiorapporten, waar het is getest met een isolatie van 45 mm achter de module. De isolatie heeft een geluidsabsorberende werking en zorgt voor de meest optimale akoestische eigenschappen. We raden daarom aan om 45 mm isolatie achter onze producten te gebruiken.
Geluidsabsorberende eigenschappen staan ​​bij ons hoog in het vaandel en onze plafond- en wandbekleding zorgen dan ook voor een sterk verbeterde akoestiek en verminderen geluidsoverlast op veel verschillende aspecten.

Akoestiek - Reflectie

Reflectie

Wanneer een geluidsgolf wordt uitgezonden tegen een hard oppervlak, zoals een bakstenen muur, wordt deze 1:1 gereflecteerd. Dit zijn geen optimale voorwaarden voor een goede en aangename ruimteakoestiek.

Akoestiek Basic

Basic

Basic is niet alleen voor decoratie. Het paneel werkt als een diffusor en heeft een diffuus effect. Dat wil zeggen, geluidsgolven worden verdeeld in kleinere geluidsgolven. Dit wordt ervaren als een meer optimale akoestiek.

Akoestiek Pro+ met isolatie

Pro+ met isolatie

Pro+ heeft niet alleen een diffuus effect, maar heeft ook een aanzienlijk absorberend vermogen. Het paneel werkt goed absorberend in het gehele frequentiebereik bij montage op 45 mm lattenplaat met isolatie in de spouw. 

iDEAL Klarna Pay Later Bank transfer
Mijn account
You are not logged in. Log in to make use of all the benefits. Or create an account now.
Menu
Zoeken
Search suggestions
Geen producten gevonden...